problemen met je haar ? hier is je oplossing !

12 okt

Wist je dat bier doet wonderen voor je haar. Een scheutje bier door het laatste spoelwater en je haar lijkt twee keer zo vol. Nadeel is natuurlijk dat je de hele dag naar bier ruikt!

Heet water
Het is niet goed om heet water te gebruiken als je je haar wast. Ook hardhandig boenen is af te raden. Gebruik lauwwarm water en masseer de shampoo alleen op je hoofdhuid, de rest wordt vanzelf schoon bij het uitspoelen. Gebruik niet te veel shampoo, dat is lastig om uit te spoelen. Eén keer wassen is voldoende, tenzij je haar bomvol stylingproducten zit of stijf staat van het vuil. Het belangrijkste onderdeel van de wasbeurt, is goed uitspoelen – restjes shampoo maken je haar dof en vettig. Knijp het vocht uit je haar en wikkel een handdoek om je hoofd die het vocht absorbeert. Van ruw droogwrijven gaat je haar maar klitten.

Droog haar
Droog haar is broos en futloos, voelt ruw aan, is breekbaar en moeilijk in model te brengen. Dit komt onder andere door een tekort aan talg. Door tijdens het wassen de hoofdhuid te masseren, worden de talgklieren gestimuleerd. Was het haar met shampoos en conditioners die het haar verzorgen en beschermen door er een laagje omheen te leggen.

Vet haar
Draag je in de winter vaak een muts? Dan is je haar binnen een mum van tijd vet! Heb je geen tijd voor een uitgebreide wasbeurt? Strooi dan wat talkpoeder door je haar, dat absorbeert het vet. Wel goed uitborstelen, anders blijft het er stoffig uitzien.

Statisch haar
Statisch haar wordt veroorzaakt door grote temperatuurwisselingen. Om te voorkomen dat je haar gaat ‘springen’, gebruik je een beetje olie of wax. Ook synthetische kleding maakt je haar ‘elektrisch’. of gebruik een houten borstel

Futloos haar
Futloos haar? Föhn je haar ondersteboven! Je krijgt hierdoor veel volume in je haar en het lijkt of je een hele bos hebt. Heb je juist te veel volume? Maak je haar nat en spuit vervolgens wat haarlak op je kam. Kam je haar een keer door en het is weer glad.

Nog geen commentaar

Laat je reactie achter